Avatar pladespilleren

  Pladespilleren.dk

  Min hifi-historie og status

 Senest opdateret 25. januar 2020


Min hifi-historie - en slags dagbog (meget lang)

Et forsøg på at skrive hele min hifi-historie fra først i 60'erne til i dag iblandet mange andre oplevelser. Det burde måske være en bog, men der er nok ikke nogen der vil læse den.
Nu ligger det her til inspiration samt til skræk og advarsel!

Mit anlæg

Jeg har samlet på såvel musik som analogt afspille udstyr gennem mange år. Meget har været forbi og er solgt igen. Har prøvet et hav af pladespillere, arme og pickupper samt ikke mindst
RIAA forstærkere. Meget er dog solgt fra gennem tiden, så samlingen er lidt mindre nu.

At komme alt igennem jeg har prøvet vil være for meget. Men jeg vil kort angive lidt af det jeg har har prøvet og som i al ubeskedenhed giver mig en erfaring og et grund til at udtale mig og kommentere om afspiling af plader.


Mine arme:

Glanz MH-124S - rustfri stålarm, som man lavede dem i gamlle dag. Denne er dog ny og minder på mange måder om den gamle FR66.
TriPlanar MkVIIi - en suveræn arm der bare virker.  En af de første rigtigt gode arme jeg investerede i.
DV507 mkII - lækker, anderledes og gennemført. En meget overset arm, som er solid og tilfører nerve, kontrol og musikalietet.
DIY kopi af Schröder Ref - Fremstillet i sort ibenholt. Når den virker spiller den  fremragende. Meget tricky, men viser tydeligt sine positive egenskaber.
Stax UA-9. Klassis unipivotarm, der er under ombygning. Bliver til en 13,5" med kulfiberrør.

DIY tangential arm - lufbåret, kulfiber og fremstillet af min bror. Basen til denne blev stjålet under indbrud.tilbage i 2011. Findeløn gives! Det de stjal kan ikke bruges uden resten! Har fået lavet et nyt bærerør så nu skal der bare en base til.

Glanz soirt

Mine pickupper

Gennem tiden har jeg haft og har stadig en masse pickupper. Nogle af dem anvendes tit, andre næsten ikke. Få af dem er forældede eller lever ikke op til mine krav.

MM og MI
Shure M75 MB II - min første pickup - mere død end levende. Gemmes af nostaliske grunde.
Shure V15 III med Jico SAS nål. Meget glat og med den korrekte nostalgiske lyd og flot rund top. De gamle 70er og 80er plader lyder som dengang, bare bedre.
Shure V15 IV med Jica NeoSas nål. En super MM som bare spiller så lækkert i min Jelco arm.
Decca Gold VdH - har 2 stk - Den ene er defekt og siger ikke en lyd. Den anden virker og sikken dynamik og attack. Tonalt ingen bund og en grumset top. Men dynamikken!
B&O MMC 1 - B&Os reference pickup. Fantastisk gengivelse og forståelig at Soundsmith har købt patentet. 
Stanton Epoch LZ95 - low output MM. Usædvanlig og faktisk rimeligt vellydende.
Stanton Epoch HZ95 - mere alm. MM fra dengang det var det ypperste.
Ortofon Concorde Century - nyeste version af en klassiker.
Audio Technica VM95SH - billig med god MM pickup


IkedaMC
Adcom XC VdH - købt i 80'erne og siden modificeret hos Van den Hul - spiller men er noget tam og uengagerende at lytte til.
Ortofon SPU Gold - varm rund og klassisk. Suveræn til opera og stemmer.
Mörch DaCapo - har været brugt meget, noget udynamisk, men stadig glat og homogen.
Benz Ruby - klassisk Benz med rund varm og fyldig gengivelse.
Dynavector DV30A vdH - en af de første fra DV med integreret hus. Meget musikalsk og tilgivende.
Accuphase AC-3 - Accuphase lyd med en god kontrol og en flot detaljeret top. Lidt slank, men meget præcis.
Madrigal Carnegie One - Mark Levinsons bud  på en reference i 80'erne. Kan stadig noget - en fremragende pickup.
Orofon MC5000 - ClearAudio retip. Stort lydbillede, men dynamisk noget tilbageholdende. Masser af detaljer.
Roksan Shiraz - Top MC sourcet fra EMT - på en gang super dynamisk og tonalt  afbalanceret. Meget levende og engagerende.  Renoveret med nyt ophænt hos Trolai i Italien.
Ikeda G9ss silver. Absolut high-end pickup der spiller formidabelt. Masser af hul igennem og en dynamik så man hele tiden forbløffes.


MINE PLADESPILLERE:

Har haft alt fra Micro, til LINN LP12 over DIY direct drive til klassikerne Thorens TD124, Garrad 301 og 401 og Technics SP10 mk II.

Denon DP80

I dag "nøjes" jeg normalt med 2 til 3 pladespillere. Der sker hele tiden en udskiftning. Ledte  efter en Technics SP10 mk II eller II, men har fandt en Denon DP 80...

Min primære kilde er "The Monster" - en DIY pladespiller bygget som en Platine Verdier med 20 kg pladetallerken på magnetleje.
Motoren er fra tyske AVDesignhaus - Derenville DAE-01. Digitalt styret og med opsætning via opkbling til PC. Se testen her på siden.

Min anden pladespiller er et Denon DP 80 løbeværk i en solid print af asketræ. Den var monteret med to Jelco 750 LB arme, men venter nu på en ny arm.

Herudover har jeg et par ældre til renovering og muligvis salg. 

En  DIY direct drive med HOLFI pladetallerken  
Resterne af en Luxmann (med sug) venter på at bliver bygget om med ny DC motor.
Endelig en god gammel Philips GA 212 - ægte 70er nostalgi..

Min primære RIAA er en Accuphase C27 som med 3 indgange passer fremragende til min pladespiller med 3 arme. Ellers har jeg også en NLE 17 samt en ældre HOLFI.. Har en HOLTON på vej fra Australien.

Et påbegyndt projekt går ud på en ultimativ balanceret rør RIAA med separat rør PSU. Der går nok nogle år, før der er hul igennem.

 
HØJTTALERNE.

Jeg har i flere år rodet med aktive filtre. Efter mange år med det fremragende digitalfilter fra danske Ground Sound er jeg hoppet på et DEQX HDP-5 fra Australien..

Desuden er jeg hoppet på dipoler igen - mit 5. projekt!  Se under Højttalere.

DIGITALT

Bruger p.t. en Innuos Zenith III mk 2 der fødes med signal (til TIDAL) via en Aqvox lan fordeleboks. Den kører USB ud via et Tellurium Q kabel til min PS Direct Stream DAC. CD afspilles på et Meridian løbeværk der er koblet til DAC'en via et AES/EBU kabel.

Har også en ældre topmodel BD/DVD fra Pioneer. Bruges ikke så meget mere.

FORSTÆRKERE

Mange og jeg bygger hele tiden nye!  Der er nogle HOLTON en kopi af KRELL KSA 50 mk. II. En Maranz og venter lige nu på færdiggørelse af 2 mindre 12 Watt monotrin fra AMB.

DIGIT