AvatarPladespilleren.dkPladerens / pickuprens - manuel og automatiskOpdateret 17. december 2020

___________________________________________________________________


Dine plader og pickuppen skal være rene!

Jeg går ud fra at alle har en eller anden form for pladebørste samt en lille børste til at rengør pickuppen.

Det er OK, lige at rense pladen inden afspilning, men ofte skal der mere til. Jeg har tidligere har en Keith Monks pladerenser (et STORT skrummel) samt en Nitty Gritty. Nu har jeg investeret i en Watson S, der lige som i Sherlock Holmes er min hjælper. Prisen er ca. 4.500,- kroner.  LINK TIL HJEMMESIDE

Watsen 5Watson u pladeWatson m plade

Der findes flere af denne slags med en platform der roterer og en form for "suger" der fjerne vædske og snavs. Nogle er helt automatiske og de er ofter dyre. Denne model er meget manuel. Det tager lidt længere tid, men det virker. Som mange andre støjer den en del -der er virkelig kraft i den lille maskine.

Princippet rer meget simpelt. Man fjerner den lille metalplade, der dækker for pladens label. Sætter pladen på og skruer så metalpladen ned over, så det hele sidder fast. Man starter motoren så pladen drejer rundt. Der tilføres så noget rensevædske og med en børste fordeles det med et let tryk på hele pladen.

Herefter føres den lille rensearm ind over pladen. Suget sættes til og børsten kommer ned og fjerne vædske og skidt. Når suget slukkes, vipper amrn op igen. Fastgørelsen fjernes og pladen vendes. Herefter gentages processen. Det tager 3-4 minutter at rense en plade. 

Efter rensning kommes pladen i en ny ren inderpose. Jeg bruger nogle sorte, som så indikerer, at pladen har været renset.

Watson vaedskeWatson pladesugWatson ren plade

Rensevædske

Tidligere brugte jeg en meget voldsom blanding, der opløste plastik og til sidst hele maskinen (Nitty Gritty). Med min Watson bruger jeg blaning af 90 % destilleret vand, 10 % isopropyl alkohol og et par dråber afspænding. Brug evt. det der passer til opvanskemaskiner. Denne blanding virker lige så godt som de færdige o kan laves for langt mindre. D

 

TILBAGE TIL FORSIDEN