Pladespilleren.dk

VINTAGE


Pladespillere og afspilning af rillerne i en rund skive har mange år på bagen. Således er det ikke underligt, at der er opstået en speciel gruppe af vintage tilhængere. Lige som med god rødvin og whisky virker det som om produkterne bliver bedre med tiden. Hvorvidt det så også er sandt vil jeg ikke afgøre, men jeg har selv prøvet flere af slagsen. Noget er der om det. Helt sikkert er det, at man lavede tingene mere solidt i "gamle dage". Der var ikke meget plastik og det hele var solidt og gennemført.

Hvis vi kigger konkret på hvad "vintage" dækker over, så er det alt klassisk kvalitets hifi. Når det kommer til pladespillere er der en lille håndfuld som typisk kommer på tale. Men vores egne gode gamle B&O eller for den sags skyld Mørch løbeværket må også tælles blandt klassikerne.

 

 

Thorens TD-124 - Findes i Mk1 og Mk2 version - anvender både mellemhjul og rem.

Garrard 301 og 401  - Nærmest "overklassikerne". Typiske repræsentanter for mellemhjuls drevet, når det er bedst.  Her en beskrivelse af en DIY plint til 301'eren. Jeg har haft begge, men satsede på 301'eren da den mere faldt i min smag.

Technics SP 10 og SL 1200 - nogen af de bedste og meste stabile direkte dreven løbeværk nogensinde!

Lenco L 78

Jeg har haft (og har stadig en Garrard 301) de tre øverste. Alle absolutte gode repræsentanter for vintage fænomenet. Bestykket med en passende arm har man en "gammel" kombination, som nok kan gøre flere af de nye noget flove. Blandt de mest kendt vintage-arme kan nævnes:

SME 3009 og 3012

Fidelity Research FR64

Grace, Mayware Formular 4, Mørch UP4, Stax, Hadcock, Ikeda m.fl. kan nok også tælles med, men dem findes der ikke så mange af.