Pladespilleren avatar

Pladespilleren.dk 

Vinyltræf hos Per i Ringsted - Masser af musik, hygge og snak.


Seneste opdatering 4. april 2022


Via hifi4all var vi nogle stykker der fandt sammen omkring vinyl og hygge. Per eftelyste andre med samme interesse og inviterede til et "Vinyltræf" hos ham i Ringsted. Her troppede vi så 6 mand op en noget regnfuld eftermiddag først i april. Hyggeligt at møde flere af de kendte navne fra hifi4all, men også lidt forvirrende at der ikke var skilte med deres alias. Her var der nu bare Asger, Per, Thorbjørn og Nils. De øvrig husker jeg ikke lige navnene på. 

Her lige lidt billeder, som viser, hvad vi hyggede os med denne eftermiddag.

Well Tempered
Skinbjerg RIAA
Pers Well Tempered pladespiller med den specielle golfbold i oliebad under armen. Under pladespillren en Naim CD-afspiller, som vi dog ikke fik hørt. Den danske Skinbjreg "Pickuforstærker" med strømindgang. Den lille mand skærmer for en meget kraftig rød lysdiode. 
 
Et total vue ud over Pers anlæg med de flotte Revel højttalere. Højttalerkablerne er Nordos Valhalla.

Bemærk døråbningwn til højre, der gav visse problemer, men som Per sagde "Hvis jeg sætter døren i, kan den ikke åbnes for højttaleren". Korrekt. Det gav dog nogle uderlige fasemæssige problemer, når man stod oppe mellem højttalerne. Nok på grund af forisnkelse fra højre højttaler og ud i gangen.

Mit første indtryk var en ret præcis lyd, med en noget fremkhævt og let prikernde top /i forhold til hvad JEG er vant til(. Nedefter i mellemtoneomdåredet var det hele dog meget mere neutralt.

Den ultimative bund, var der ikke. Nok en kombination af højttale og rum. De nummre med Yello vi spillede manglede noget fylde under ca. 40 Hz. Til gengæd var der fint kontrol med den egenlgit bas på mange af de gode jazz plader vi hørte.
Anlaeg total

Arm med Benz
Pre og Power
Well Temperede armen med Benz Ruby pickup. Her i versionen uden hus. En fremragende pickup, der sporede fantstisk. Måske var VTA ikke helt optimalt justeret. Visse kritiske røster omkring et let forøget niveau opefter, men det kan også have været andre ting. Pre og power. Lignet Gamut, men det er det ikke. Kommer fra et mindre firm i Lygby - husker ikke lige navnet. Efter hvad Per fortale er det mest Gato Audio elektronik i forforstærkeren. 
Anlaeg close
Per kaffemaskiner
Her et total vue ud over Pers anlæg. Øverst til venstre en stramer, som vi heller ikke fik hørt.
Hifikaffe eller måske bare kaffe entusiast? Per rister selv sin kaffe og der er alt det nødvendig udstyr. Den cappucino jeg fik, var absolut fremragende! 

Per Thor og AsgerDer lytes
Per, Thorbjørn og Asger snakker pladespillere .... eller er det kaffe?  Beklager den dårlige billedkvaliet - der var for meget modlys.Der lyttes til Jazz
Skinbjerg med TonaDen bedste plade
Vi fik koblet min Tona SUT (step up tafo) mellem Benz pickupper og Skinbjerg "Pcikupforstærker", nu indstillet til alm RIAA. Der var generel enighed om, at dette var en forbedring. Mere vare og tredimensional gengivelse. Dog en ret drastsk prisforøgelse, idet Tona koser mere en hele den fine RIAA.Eftermiddagens bedste plade med Lady Blackbird. En fremragende stemme og super optagelse. Absolut en plade jeg og Asger skal have fat i.

Alt i alt en fremragende eftermiddag med masser af snak. Jeg fik også udvekslet lidt efaringer med Thorbjørn, som dog ikke har nogen pladespiller? (Hvad gjorde han her?). Til gengæld er han som jeg inkarneret DIY højttalerbygger. Der faldt lige nogle gode ideer af og vores snak skal afgjort fortsætte på nettet. Måske vi skal besøg ham næste gang, men må så medringe en pladespiller.

Stor tak til Per for initiativ og værtsskab. Nu venter vi bare på, hver der næste gang melder sig som vært og lægger hus til en flok kritiske lyttere. 

 

TILBAGE TIL BESØG