Pladespilleren.dk


 

Fabeldyr, fantasi og en formidabel oplevelse - del 2

 

Stor og lille lyd – som en kamæleon kan den skifte farve

På et tidspunkt sad jeg og følte der manglede den allerlaveste bund. Men sagen er nok snarere den, at bunden kun er der, når den findes i musikmaterialet. En orgeloptagelse fik mig straks overbevist. Flemming mente ellers at et større lytterum ville være mere optimalt – med andre ord skal man lige afsætte en 100 til 120 m2 hvis man ønsker det fulde udbytte af et sæt Gryphon Poseiedon.

Efter at have lyttet til flere typer musik incl. nogle af mine egne plader, kunne jeg ikke lade være med at filosofere lidt. Med et anlæg af denne kaliber i stuen skulle der godt nok lyttes til meget musik. Det ville være nærmest umuligt at løsrive sig. I stedet for at tænke i de gængse hifi baner om modifikationer og tweaks, tænke jeg på alle de plader og den musik jeg gerne ville have hørt via dette super system. Meget typisk. Når man støder på et rigtigt godt anlæg, så tænker man langt mere på musikken og oplevelserne end al den elektronik og hardware der ”bare” skal virke som formidler.

Eneste lille anke var den manglende analoge front end. Med de suveræne MC/RIAA forstærkere i Gryphon programmet er det lidt synd. Måske jeg får mulighed for at besøge Gryphon igen og hjælpe dem med at udnytte denne mulighed på et anlæg, som afgjort vil kunne afsløre LP’ernes fordele.  

 

Eftertænksomhed og respekt

Det sker tit, når jeg har været ude og høre live musik, men det er sjældent at jeg får det samme via et hifi-anlæg. Hos Gryphon fik jeg en af den slags oplevelser, hvor jeg blev meget ked af det, da mit eget anlæg blev tændt ved hjemkomsten.

Jeg kan også vende det hele lidt rundt. På vej over til Ry holdt vi pause ved et forsamlingshus og cafeteria. Her var der live jazz. Fire ældre herrer, som helt tydeligt nød at spille, underholdt på fornem vis. Efter en time med god levende jazz i ørerne, var jeg lidt skeptisk. Kunne et stereoanlæg leve op til det? Jo, for en gangs skyld blev jeg ikke skuffet. Langt fra. Eneste lille problem – eller rettere sagt flere – er prisen (ca. 1,5 mio. for det hele), størrelsen og kravet om et ret så heftigt lytterum. For de få heldige der har pengene og pladsen vil Poseidon samt det øvrige Gryphon udstyr udgøre et system for livet.

Heldigvis kan man så sige, at Gryhon har flere alternativer i den lidt mere betalbare klasse. Vi fik ikke tid til at lytte til nogen af dem, men det mindre Atlantis højttalersystem synes jeg så meget lovende ud (ville se flot ud i min stue!). Ligeledes er der på elektronik siden jo også mere overkommelige alternativer. Alt i alt var besøget hos Gryphon en overvældende oplevelse. Stor tak til Flemming og Valdemar. Absolut fortjent blev der overleveret nogle gode flasker italiensk druesaft, som passende kan nydes sammen med en god Opera af Puccinni eller Verdi!

 

Flere billeder:

Basforstærkeren indbygget i de store Poseidon tårne. Konventionel men solid opbygning med Sanken transistorer og
en kompetent strømforsyning.

Et alt andet en konventionelt delefilter bliver beundret.

Lidt tættere på kan man se at de enkelt komponenter er af absolut fornem kvalitet, der hvor det tæller. Som Flemming sige "Man skal ikke stirre sig blind på esoteriske komponenter, det kommer jo an på hvilken funktion de har og hvor i signalvejen de sidder".

Colloseum forstærkeren uden overfrakke og den stolte konstruktør.

Tættere på kan man bare beundre den fornemme opbygning. Stor og voldsom, men hver en krog er fyldt ud. .... hvis ellers man kunne finde nogen kroge i det ovale kabinet.

Specifications
* 2 x 160W, 8Ω, 115V/230V AC supply
* Bandwidth (-3 dB): 0.3Hz to above 350 kHz
* Power Supply Capacity: 340,000 µF
* Input Impedance (20 Hz - 20 kHz): 20 kΩ

Dimensions
* 76x27x63 cm (HxWxD), 80 kg net weight

 

Lidt a la Sonus Faber er frontstoffet erstattet af lang gummibånd.

I den store lagerhal stod der blandt andet en masse kabinetter klar til at blive omdannet til færdige højttalere.

 

I den krog gemte de sig - Duelunds prototyper, som beviste at dette vare "højttaleren".

Bagvæggen i lytterummet var et helt lille museum. Her var der masse af gode godter. Især for en vinyl junkie som undertegnede.

Et kige ud over det store lytterummet. Bemærk dæmpningen i loftet.

 

 

Retur til forsiden

Retur til Besøg